Jan 22, 2014

Photodiary #3 Januari 2014 deel 2


Een dag later dan gepland, maar hier is dan eindelijk de PhotoDiary van afgelopen week. Deze week stond vooral in het teken van ons weekendje weg naar Texel, maar eerst moest er nog een hele week gewerkt worden.

Maandag


Maandag morgen moest ik vroeg beginnen om het werk. 7 uur 's morgens al. Rond half negen nam ik een bakje kwark als tussendoor. Mijn collega's denken meestal dat dit mijn ontbijt is, maar mijn ontbijt heb ik meestal al om half zes 's morgens op.


Het was vrij rustig op het werk, dus ik kon gelukkig tussen het werk door even aan mijn blog werken en brainstormen over blogs.


Maandagavond kwam mijn broertje even langs en liet enthousiast een filmpje op YouTube zien over de Vinkeveense plassen. Mijn broertje Dwayn is heel erg enthousiast over duiken en had na de introductie duik heel internet doorzocht en kwam met een mooie onderwater film van de Vinkeveense plassen

Dinsdag


Ik werk in hartje Amsterdam en loop altijd over het damrak naar het station. Wat hou ik toch van Amsterdam!


's Avonds even knuffelen met Ringo op de bank.

Woensdag


Woensdag was de derde dag dat ik vroeg begon en ik was na het werk kapot. De afgelopen drie weken heb ik heel erg veel gewerkt en had ik telkens maar één dag vrij tussen het werken door. Ik was woensdag doodmoe na het werk en dat kon je ook wel aan mij zien.


's Avonds op bed de nieuwste aflevering van Pretty Little Liars kijken. 

Donderdag


Donderdag morgen snel mijn koffer ingepakt voor het weekend. 


Controleren of ik alles had ingepakt. Ik ben gek op lijstje. Ik kan echt niet zonder.'s Middags moest ik nog even werken. Mijn vriend nam de honden en mijn spullen alvast mee naar zijn huis. Hij stuurde mij deze twee foto's. Oh, wat hou ik van mijn honden.


Op het werk nog even snel mijn nagels lakken met OPI Lucky Lucky Lavender. Hele mooie kleur.

Vrijdag


In de ochtend de auto inladen. Ringo was al helemaal klaar voor het weekend en zat al rustig in de auto te wachten.


Eindelijk onderweg naar Texel met een volgeladen auto.


De honden waren er ook klaar voor.Op de boot naar Texel. Het was de eerste keer dat de honden op een boot waren. Luna vond het wel een beetje eng.


Aangekomen bij ons huisje, bleken we meer dieren te hebben.


's Avonds heerlijk gourmetten,


Openhaard aan en heerlijk genieten.Luna en Ringo waren 's avonds helemaal op.

Zaterdag


Zaterdag zijn wij de dag begonnen met een heerlijk ontbijt. Mijn vriend was zo lief geweest om dit te maken.


Na het ontbijt zijn wij naar de vuurtoren geweest. Ik was zelf nog nooit in een vuurturen geweest en ik vond het wel heel speciaal. Uitzicht van de vuurtoren. Het was heel erg helder, dus we konden Vlieland zien.


Ik boven in de vuurtoren.


Ik vind dit echt een hele mooie foto van Erik.


Even een foto van ons samen.


Daarna gingen wij met de honden wandelen bij de Koog.  Zomers heel erg toeristisch, maar het leek nu net een spookstad.


Luna vond het leuk om iedere dag het water in te gaan. Vroeger vond ze dat niks, maar nu rende zij zo het water in. Ringo moest daar niets van weten.


Eind van de middag zijn wij naar de Texelse bierbrouwerij geweest. Ik ben niet echt een bierdrinker, maar ik vond het wel interessant om te horen hoe zij de bier maken.


Na de rondleiding kregen wij een plankje bier. Vier verschillende speciaal bier. Ik moet zeggen dat ik de meest rechtse lekker vond.


Na het testplankje bestelde wij allebei nog een biertje. Erik een Bock en ik een Noorderwiender. Ik vond deze heel erg lekker en dat voor iemand die geen bier drinkt.

Na de brouwerij zijn we in De Koog wat wezen eten. Daarna zijn we weer naar het huisje gegaan, waar ik op de bank in slaap viel. Hoezo ik was moe?

Zondag

Zoals iedere morgen stonden de eenden, ganzen en meeuwen weer te wachten op ons. Het leek wel alsof er iedere dag meer waren.


De honden waren jaloers dat de vogels eten kregen en zij niet.Na het ontbijt weer heerlijk naar het strand geweest. Er stond een hevige oostenwind, dus het was behoorlijk fris. De honden konden zich weer uitleven.

Ja, het was zo koud dat het tijd was voor mutsen en sjaals.'s Middags gingen wij naar Ecomare. Erik maakte even kennis met een neushoorn soort die hier duizenden jaren geleden leefde.


Ecomare heeft naast zeehonden ook twee bruinvissen. Deze twee zijn ooit aangespoeld en te zwak om weer terug gezet te worden in de noordzee. Ik ben gek op walvisachtige.


Daarna op bezoek bij de zeehonden. Ecomare heeft veel zeehonden die al meer dan twintig jaar bij hun wonen. Deze zeehonden zijn te oud of te ziek om zelfstandig in het wild te leven. De meeste zijn ook blind.Deze zeehond heeft bijvoorbeeld staar en ziet haast niets meer. Ik schrok wel even van haar ogen.


Je kon heel dichtbij de zeehonden komen.Naast vaste zeehonden, hebben ze ook zeehonden die aangespoeld zijn en zijn opgevangen. Het is de bedoeling dat ze uiteindelijk weer worden uitgezet in het wild. Het gaat hier voornamelijk om jonge dieren.

Na Ecomare hebben we zelf heerlijk gekookt en zijn we daarna naar de sauna gegaan. We hadden het welnessgedeelte voor ons zelf gehuurd, dus hadden de sauna en het Turks stoombad voor onszelf.

Meer foto's van Texel zal ik in een apart artikel plaatsen.

No comments:

Post a Comment