Jan 10, 2014

MOVIES: Gravity


De film Gravity stond al een tijdje op mijn lijstje om te kijken. Ik had er veel over gehoord, vooral negatieve verhalen. Het zou een hele slechte film zijn en niet realistisch. Maar welke film is tegenwoordig nog realistisch? Het is vaak gebaseerd op het mooie menselijke fantasie.

Waar gaat de film over?
Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) is een briljante medische ingenieur die op haar eerste shuttlemissie gaat met de ervaren astronaut Matt Kowalsky (George Clooney), die het commando heeft over zijn laatste vlucht voor hij met pensioen gaat. Maar een schijnbaar routine ruimtewandeling draait uit op een ramp. De shuttle wordt vernietigd waardoor Stone en Kowalsky alleen achterblijven – vastgeketend aan elkaar en steeds verder zwevend in het duister. De oorverdovende stilte verraadt dat ze elke link met de Aarde verloren hebben ... en elke kans op redding. Angst wordt paniek, en elke hap lucht vermindert de nog resterende hoeveelheid zuurstof. Maar misschien is de enige weg naar huis verder te gaan in de angstaanjagende uitgestrektheid van de ruimte.Wat vind ik van de film?
In het begin had ik er een beetje moeite mee om goed in de film te komen. Het ging een beetje nergens over. Je zat naar een gesprek te kijken tussen de astronouten en NSA basis Houston. Het gesprek gaat nergens over en je ziet Matt Kowalsky (George Clooney) een beetje door de ruimte vliegen, terwijl Ryan Stone (Sandra Bullock) bezig is met een proef. Wanneer Houston laat weten dat vlak bij hun een sateliet door de Russen is vernietigd en daardoor brokstukken om de ban van de aarde gaat, weet je al dat er ieder moment iets gaat gebeuren. En dat gebeurt ook. De shuttle wordt geraakt en vanaf dat moment begint de film pas echt en kwam ik er beter in.
Je volgt hoe de twee astronauten proberen te overleven en elkaar probeer gerust te stellen door lekker droog over koetjes en kalfjes te gaan praten. 
Kortom, voor mij werd het echt nog een goede film. Een beetje ongeloofwaardig af en toe, maar het is natuurlijk wel een film. Ik vond het niet zo zeer een spannende film, maar wel heel erg een mooie film. Dit kwam doordat je echt de strijd zag die Sandra Bullock had met zichzelf en de omgeving. En ik moet zeggen, op het eind had ik echt een beetje girlpower gevoel.

Beoordeling: ****

No comments:

Post a Comment