Jun 20, 2014

PERSONAL: Luna en Ringo mijn hondjes

Je hebt ze vast wel voorbij zien komen op de blog: mijn honden. Graag wil ik ze aan jullie voorstellen. Het zijn echt mijn harige kindjes, zoals mijn vriend ze altijd noemt. Ik zou ook echt niet zonder ze kunnen.

Luna
Luna heb ik in mei 2007 gekregen. Ik vond haar op een website van een stichting die zwerfhonden uit Spanje haalt, om in Nederland een nieuw baasje voor ze te vinden. Luna heette eigenlijk Lula en haar foto sprak mij meteen aan. Ik zocht contact met de stichting en maakte een afspraak om Luna te bezichtigen. Ze zat in een gastgezin, die tijdelijk honden opving voordat ze naar hun nieuwe baas zouden gaan. Ik kwam daar binnen en meteen liep er een klein hondje naar mijn toe. Ik herkende haar meteen. Ze was kleiner dan ik gedacht had, maar dat maakte niet uit. Ik was meteen verliefd op haar. Het klikte goed tussen ons en ik kreeg toestemming van de stichting om haar een paar dagen later op te halen. Ze was officieel van mij. 

Ik veranderde haar naam in Luna! omdat ik Lula stom vond klinken. Luna is geen makkelijke hond. Ze is in Spanje gevonden op een bouwplaats met haar puppy's. Ze heeft waarschijnlijk veel meegemaakt en dat merk je ook aan haar. Ze is niet goed gesocialiseerd met andere honden en ze blaft naar alles wat ze eng vind. Vaak denken mensen dat ze agressief is, maar als je een echte hondenkenner bent zie je dat ze eigenlijk doodsbang is en dat uit in blaffen. Als ze jouw eenmaal leert kennen of de hond of het voorwerp is er niets meer aan de hand. 

Luna is ook een heel gevoelig hondje. Als iemand in huis loopt te schreeuwen, duikt ze het liefst weg. Ze heeft ook last van verlatingsangst. Vooral als we buiten lopen, blijft ze in je buurt. Ziet ze mij niet meer, dan raakt ze in paniek.

Ik heb jaren hard gewerkt om haar sterker te maken. Ze blaft niet meer naar alles. Ik kan eindelijk met haar naar het strand of naar het park. Dat kon voorheen niet. Ze blaft nog wel als ze andere hond ziet, maar zodra ze kennis er mee maakt is er niets meer aan de hand. Het is alleen jammer dat mensen haar vaak niet begrijpen en bang zijn dat ze hun honden aanvalt. Terwijl ze dat nog nooit gedaan heeft. Ze blijft vaak op een afstand blaffen. Gelukkig spreek ik ook vaak mensen die haar wel begrijpen en zien dat het een onzeker hondje. 

Verder is Luna echt een geweldig hondje en hebben wij al samen veel meegemaakt. Inmiddels is ze 10 jaar oud. Dit is trouwens een schatting. Ik zie dat ze ouder word. Ze wordt grijs op haar kop. Maar ze is nog altijd heel speels en wilt altijd graag knuffelen. Ondanks dat ze niet altijd even makkelijk is, zou ik haar voor geen goud kwijt willen.

Ringo
Ringo is wat korter bij mij. Twee jaar om precies te zijn. Hij was anderhalf toen ik hem kreeg. Net zoals bij Luna, komt hij bij een stichting vandaan die zwerfhonden uit Spanje haalt. Alleen een andere stichting dan waar Luna vandaan komt. Veel weet ik niet van zijn afkomst. Hij is gevonden in Spanje toen hij een paar weken oud was, samen met een broertje is hij naar Nederland gekomen. Meer konden ze mij niet vertellen.

Ringo is een echte durak. Hij houdt van stoeien en spelen en is altijd Luna aan het uitdagen. Wonderbaarlijk ging het vanaf het begin af aan meteen goed tussen Luna en Ringo. Normaal moest Luna niets weten van andere honden in haar huis, maar Ringo accepteerde ze meteen. Hij mocht alleen niet bij haar in de mand liggen, inmiddels is dat ook al veranderd.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al vaker de dierenarts gezien dan Luna. Hij heeft altijd last van zijn oren. Altijd ontstoken en is er zelfs een keer aan geopereerd, omdat ze bang waren dat zijn trommelvlies beschadigt was. Maar dat was gelukkig niet zo. Maar ondanks de operatie, blijft hij last van zijn oren houden. Hij is inmiddels aan zijn zoveelste kuur bezig. Ik denk dat het iets chronisch is bij hem en ik ga binnenkort een second opinion bij een andere dierenarts vragen.

Verder is het een hele gezonde jonge hond met een eigen wil. Hij is druk en kan bijna nooit stil zitten. Hij zit graag vliegen achterna en daagt de kippen ook uit. Hij kan high five geven, echt heel schattig. Daarnaast is hij heel goed voor Luna. Hij corrigeert waar het nodig is. Als ze niet meteen luistert, dan zorgt hij er wel voor dat ze luistert. Ja, het is een helpende hand. Maar aan de andere kant ook een dondersteen en gek op eten. Hij doet alles voor eten en als je niet op past, staat hij zo op tafel om je bord af te likken.

Nu hij drie jaar is wordt hij wat rustiger Hij heeft zijn tienerjaren achter zich gelaten en is nu een volwassen hond. En dat merk je ook. Hij knaagt niet meer aan dingen, wat hij voorheen wel deed. Ik ga maar geen lijst noemen van wat hij gesloopt heeft als ik even niet op lette. Zucht... Maar goed, verder is het echt een lieve hond die tegenwoordig ook van knuffelen houdt en hij is helemaal gek van mijn vriend. 

No comments:

Post a Comment