May 10, 2014

MOVIES: Noah

Op dit moment draait in de bios de film Noah, de verfilming van het bijbel verhaal van Noach en zijn ark.Waar gaat de film over?
'Noah' vertelt het epische Bijbelverhaal van de ark van Noach. In een wrede wereld zonder hoop, zonder regen en zonder gewassen, die overheerst wordt door krijgsheren en hun barbaarse troepen, staat één man aan de kant van het goede; Noach (Russell Crowe). Hij is een doorgewinterde strijder, een magiër en een genezer, maar het enige wat hij wil is vrede voor hem en zijn gezin. Elke nacht heeft Noach visioenen over een eindeloze vloed, die het symbool is voor de vernietiging van alle leven. Gaandeweg begrijpt hij de boodschap die de Schepper hem stuurt. Deze heeft besloten om de mensheid te straffen en hen tot de laatste man te doden. Maar Hij geeft Noach een allerlaatste kans om het leven op Aarde te vrijwaren...Wat vind ik van de film?
Ik heb een gemengde mening over deze film. Als blockbuster: Ja, goede film. Drie sterren waard. Maar als ik dieper op de film in ga, irriteerde ik mij meer aan de film. Ze noemen het de verfilming van het bijbelverhaal. Ja, Noah (Noach) die van God te horen krijgt dat er een vloed aan komt en dat hij een Ark moeten bouwen, om de diersoorten te redden en zijn gezin. Dit is beetje het enige wat overeenkomt met het bijbelverhaal. 
Ik heb echt moeite met de film gehad. De reuzen die Noah hielpen met het bouwen van de Ark, de egoïsme en moordlust van Noah zelf. Nee, ik kon daar niet bepaald vrolijk van worden. Het leek meer op een fantasie film. Ik liep daarom ook met een teleurstellend gevoel de bioscoop uit. 

Beoordeling: **

No comments:

Post a Comment